Istoric

SC Stefan şi Compania SRL  s-a înfiinţat în anul 1991, având ca principal obiect de activitate  comerţul  de  carte  şi papetărie.

In anul 1995  datorita cresterii numărului maşinilor din oraş si expansiunii economice , se considera oportună  deschiderea unui magazin de piese auto.

Spre sfârşitul aceluiaşi an 1995 activitatea se concentreza  pe  vânzarea de piese  , anvelope , acumulatori şi accesorii auto. Datorită rulajului foarte mare,sporeşte numărul de Pentru a atrage mai mulţi cumpărători,firma începe să ofere pe lângă produsele de calitate şi preţurile competitive  şi  servicii gratuite de montaj al anvelopelor şi acumulatorilor cumpăraţi din magazinul Autostefan. Pentru aceasta, timp de un an s-a derulat un contract de service cu o vulcanizare din zonă.

În 1996, firma îşi extinde activitatea prin deschiderea a  două puncte de lucru , unul în bazarul oraşului Piatra Neamţ şi unul în centrul oraşului Bicaz şi dau în regim de consignaţie piese şi cărţi la un magazin deschis în Poiana Teiului. Activitatea dezvoltându-se şi cererea devenind din ce în ce mai mare, patronii hotărăsc ca ar fi mult mai bine să işi deschidă propriul service auto, în care să ofere servicii gratuite de vulcanizare şi montaj anvelope şi acumulatori şi mici reparaţii mecanice.

În anul 1997 firma cumpără un spaţiu comercial şi îl profilează pe piese de origine pentru Dacia şi deschide un compartiment de piese auto de import.

În acelaşi an închiriază un spaţiu de 20 mp în centru, pe Bd.Traian şi deschide o mică librărie. Pe lîngă carte vinde şi papetărie şi se oferă şi servicii de xerox.

În anul 1998 cumpăra un nou spaţiu la intrarea în Bicaz in care se amenajeaza un magazin si o vulcanizare, care oferă şi servicii de schimb de ulei şi montaj anvelope.

În acelaşi an se deschide un nou magazin de piese auto în bd. Decebal, in zona cartierului Precista .

În 1999 deschide o noua librărie în centru , lîngă o şcoală generală ( nr.3 ) şi în apropierea unui liceu  ( Petru Rareş ). Activitatea celor doua librarii se extinde , oferta se adreseaza si către persoane juridice

La sfârşitul anului 2001 se mai închiriază langa micuţa librărie din Bd.Traian un spaţiu de 50mp , unde se mută raionul de import de la magazinul din bazar , în termen de doi ani magazinul de import devenind unul din principalii distribuitori de piese auto import din oraş , atât pentru persoanele fizice şi juridice cât şi  pentru service-urile auto.

În anul 2003 , firma reuşeşte să achiziţioneze 200 mp de teren în strada Fermelor, lîngă vechiul chioşc de piese auto, deschis primul, care deşi mic , deţinea cam 30% din vânzarea totala  a firmei . In acelaşi an , se încep demersurile pentru ridicarea unui nou sediu de firma.

La începutul anului 2004 se mai cumpără cinci automobile Dacia Logan şi se începe în paralel cu activităţile existente, activitatea de „rent a car” , care s-a dovedit a fi extrem de profitabilă.

În acelaşi timp se începe efectiv construcţia noului sediu de firmă cu magazin la parter si birouri la etaj. In decembrie 2004 se finalizează parterul clădirii şi se mută magazinul din vechiul chioşc în magazinul nou. Clădirea a fost efectiv finalizată în martie 2005 , când s-au mutat şi birourile din vechiul spaţiu închiriat la etajul unu al noii clădiri.

Din decembrie 2015 s-a dat in folosinta noul sediu al grupului de firme cu automarket la parter si birouri la etaj.

Screenshot_6